Lions Pris 2020/2021

Dette års Lions Pris er blevet tildelt Lemvig Kjøbstads Vægterlaug.

Lions Prisen på kr. 10.000 bliver uddelt hvert år, og er den eneste donation hvor medlemmerne af Lions Lemvig selv indstiller
modtagerne, resten af donationerne uddeles efter ansøgninger, som man kan læse mere om på vores hjemmeside www.lemvig.lions.dk

Lemvig Kjøbstads Vægterlaug blev stiftet i 1995 og havde således 25 års jubilæum sidste år. Der var ved opstarten 7 vægtere i lauget, samme antal som nuværende.

I de første år var vægtergangen koncentreret til en ugentlig vægterrunde i sommertiden, som traditionen foreskriver henlagt til om aftenen. Efter nogle år blev tidspunktet dog ændret i erkendelse af, at der var for få mennesker på gaden. I de senere år har de bestræbt sig på at være synlig i gadebilledet i tidsrummet kl. 14 - 15. Det har givet dem mulighed for at træffe en masse mennesker til at høre på, når vægterversene synges, og samtidig få en snak om byen, med turisterne og andre interesserede. At stille op til fotografering, ofte sammen med børn, har også været en vigtig del af deres virke.
I 2010 begyndte de i samråd med Lemvig Museum, at tilbyde historisk rundvisning, hver tirsdag aften i turistsæsonen.

I starten havde de tilrettelagt en rute, der i store træk fulgte den gamle bygrænse, kaldet vestturen. Senere blev der tilrettelagt en ny rute, som tager mere af den østlige bydel, samt byens kunstværker.

Gennem årene har vægterlauget også været på gaden et antal gange i perioden op mod jul, og medvirker derudover ved forskellige arrangementer, såvel som Kulturnatten, Stafet for livet m.m.

"I Lions Lemvig har vi valgt vægterlauget ud fra det frivillige arrangement de udviser, og at de er med til at gøre Lemvig til en hyggelig by, med gode arrangementer, som betyder at mange turister vil have Lemvig tankerne på en meget positiv måde, og gerne vender tilbage." Oplyser formanden for donationsudvalget Sten Nielsen

På billedet overrækker Sten Nielsen Checken til Bent L. Olesen og Arne Præstegaard fra vægterlauget, flankeret af Lions Lemvigs Præsident Erik Østerby Pedersen