Lions Pris 2014/2015

Lions-prisen 2014/2015 til velgørenhed

Lemvig Velgørenhedsselskab blev årets prismodtager, og med hæderen fulgte en check på 10.000 kroner.

Lemvig Lions Club Pris er blevet uddelt siden 1997. Lions-prisen er en lokal donation, der gives til ildsjæle, enkeltpersoner eller organisationer, der gør en indsats til gavn for fællesskabet med projekter, der kommer mange til gode.

Det kan man sige om Lemvig Velgørenhedsselskab, som virkelig gør noget for de svageste i vores kommune,« sagde præsidenten for Lions Club Lemvig, Gerhard Østergaard, der overrakte prisen og pengene til sognepræst Poul Erik Knudsen, der er formand for Lemvig Velgørenhedsselskab.

Velgørenhedsselskabet blev stiftet helt tilbage i 1857 af en lokal sognepræst, og der er således en tradition for, at netop sognepræsten er formand for selskabet. Hvert år uddeler selskabet cirka 100.000 kroner.

»Vores største aktivitet foregår her i juletiden, hvor vi hvert år samler midler ind, så vi kan hjælpe betrængte familier og enlige med en julekurv. Man kan godt undre sig over, at vi i velfærds-Danmark stadig har mange, som ikke er i stand til at holde jul som alle andre. Men sådan er det, og Lemvig Velgørenhedsselskab hjælper hvert år cirka 100 familier i juletiden,« sagde Poul Erik Ud over julekurven giver velgørenhedsselskabet også midler i form af Lemvig-gavekort til nogle af de familier, der ikke har råd til at købe julegaver til børnene.

»På den måde hjælper vi på flere fronter til jul, mens vi hen over året løbende bliver kontaktet til pludseligt opståede situationer, hvor der er behov for hjælp,« siger Poul Erik Knudsen.
Af de cirka 100 familier og enlige, der betænkes med hjælp fra velgørenhedsselskabet, er en tredjedel nye modtagere, mens der hvert år er mange gengangere blandt modtagerne.

»Vi arbejder i hele kommunen, og Lemvig Velgørenhedsselskab støttes på forskellig vis af mange organisationer. Man skal ansøge om julehjælpen med frist her i starten af december, og selve uddelingen sker så den 22. december,« oplyser Poul Erik Knudsen.

Fra venstre ses Gerhard Østergaard og Preben Sand fra Lions Club Lemvig,

prismodtager Poul Erik Knudsen fra Lemvig Velgørenhedsselskab samt Erik Østerby Pedersenog Knud Aage Lausen fra Lions Club Lemvig. - Foto: A. P. Christensen.

Lions Prisen 2015/2016 gik til »Ringe i vandet«

Foreningen »Ringe i Vandet« i Lemvig modtog onsdag d. 18. november Lions Prisen, der udover æren også består af en kontant belønning på 10.000 kroner.
Ugen før modtog samme forening Lemvig Prisen, hvor der også medfølger 10.000 kroner.

»Lions Lemvig uddeler hvert år en lokal pris efter forslag fra vores medlemmer. Disse forslag vurderes af Lions Pris-udvalget, så det handler ikke om, at Lions Lemvig følger op på Lemvig Prisen, men vi påskønner jeres initiativ og arbejde, som kun kan lykkes, når der er en gruppe tovholdere, der brænder for sagen,« sagde Lionspræsident Viggo Jensen ved overrækkelsen af prisen.

»Det er der helt sikkert også  mange børnefamilier i Lemvig Kommune, der mener. Så ringene i vandet fra jeres arbejde har åbenbart ikke kun bredt sig til Lions Lemvig, men også til kredsen bag Lemvig Prisen. Det er derfor rigtig godt gået, at jeres arbejde bliver påskønnet af to helt forskellige udvalg,« sagde Viggo Jensen.

»Ringe i Vandet« består af seks frivillige kvinder - Krista Sand, Sofie Kristensen, Maria Hedegaard, Majbrit Mollerup Bach, Kari Agger Salskov og Katrine Byg Venø - som bruger en stor del af deres fritid på at finde tøj, legetøj, cykler med mere til familier med børn som ikke selv har mulighed for at købe disse effekter. Derfor er prisen en kærkommen hjælp til arbejdet.

»Der er tale om et personligt skulderklap, men ikke en personlig belønning til initiativrige personer. Støtten er en hjælp til jeres aktiviteter,« pointerede Viggo Jensen.

Takker for prisen
Krista Sand takkede for prisen og forklarede, at der lige nu er et stort behov for især overtøj, regntøj og vintertøj til betrængte familier.

»Vi har et godt samarbejde med private borgere og forretninger i Lemvig Kommune, og derfor kan vi hjælpe mange steder. Det er stadig et stort arbejde at skaffe tøj og andre gode ting til familierne, men denne støtte vil helt sikkert give nye muligheder for indkøb,« sagde Krista Sand.

Fra Venstre ses Majbrit Mollerup Bach, Lions præsident Viggo Jensen, Maria Hedegaard, Krista Sand, udvalgsformand Bjarne Leth fra Lions samt Kari Salskov ved overrækkelsen af Lions Prisen.
Foto: A.P. Christensen